Gastrectomia longitudinală

Gastrectomia longitudinală   sau rezecţia tubulară a stomacului (Sleeve gastrectomia) se referă la intervenţii restrictive, care se bazează pe îngustarea tubului digestiv superior la limita de primire a produselor alimentare. Se rezecă aproximativ 80% din stomac, creând un tub lung şi îngust de aproximativ de 80-100 ml., iar volumul de alimente este redus de 10 ori, comparativ cu volumul iniţial.

Alimentele, care trec prin acest segment foarte îngust întâmpină o rezistenţă semnificativă din partea pereţilor stomacului, iar reţinerea lor, provoacă un sentiment persistent de saţietate la ingerarea a unei cantităţi mici de alimente. Intervenţia reduce hormonul foamei ghrelin, care este realizat printr-un sentiment de plenitudine. Pierderea în greutate este în mediu de 70% din greutatea corporală în exces. Nu necesita terapie de substituţie pe perioada întregii vieţi, alimentaţia fiind confortabilă. Poate fi efectuată ca prima etapă la pacienţii cu superobezitate sau ca procedeu final în obezitate. Operaţia a devenit cea mai populară în ultimii ani.

20 de comentarii la “Gastrectomia longitudinală

 1. Bună ziua. Eu am probleme cu obezitatea. Mii foame mereu. As dori sa-mi fac aceasta operație dar sunt peste hotare. Revin în tara în luna iulie pentru 2 săptămâni. E posibil sa reușesc sa-mi fac intervenția ?

 2. Buna ziua am 48 ani si 77 kg , doresc sa fac o interventie la stomac pentru a reveni la greutatea avuta cu 10 ani in urma adica 52 kg. Ce imi puteti recomanda si care este pretul unei stfel de interventii ? Va multumesc

 3. Bună ziua. M-ar interesa cat costa o astel de operatie. Intreb pentru sora mea care are 42 de ani, 1,65 m si cred ca vreo 115 de kg.

 4. Buna ziua,

  Am 30 de ani, 1.75m inaltime si 110 kg 🙁
  Vreau sa-mi fac aceasta operatie deoarece vad ca nicio dieta nu da rezultate si aceste esecuri ma demoralizeaza tot mai mult.
  Cum pot lua legatura cu Dvs?
  Cu multumiri,

 5. Unde e locația,am 99kg si 159 înălțime,am 3 băieți,care vreau sa ii vad mari,cit ar costa operația,multumesc

  1. Buna. In cazul dvs va recomandam bypass gastric.
   +37379700027 dr Sergiu Balan pentru o consultatie gratuita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *